Gy.I.K.

BMW online foglal√°s.

Tekintse √°t mindazon k√©rd√©seket, amelyek felmer√ľlhetnek √Ėnben BMW-j√©nek online foglal√°sa kapcs√°n. P√©ld√°ul: Hogyan zajlik a foglal√°si d√≠j online kiegyenl√≠t√©se? Mik√©nt foglalj√°k le kiz√°r√≥lag az √Ėn sz√°m√°ra a k√≠v√°nt aut√≥t?

Gy.I.K.

K√©rj√ľk, hogy az √Ėn √©rdeklŇĎd√©s√©t felkeltett j√°rmŇĪ v√©tel√°r√°val kapcsolatos tov√°bbi r√©szletek√©rt forduljon az illet√©kes m√°rkakereskedŇĎh√∂z.

A "foglal√°s d√≠jfizet√©ssel" kifejez√©s egy, a megv√°s√°rolni a k√≠v√°nt j√°rmŇĪre ir√°nyul√≥ foglal√°si sz√°nd√©kot kifejezŇĎ k√©r√©s az illet√©kes m√°rkakeresked√©s fel√©. Az ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©ig foglal√°si d√≠j ellen√©ben biztos√≠that√≥ be a k√≠v√°nt j√°rmŇĪ.
A foglal√°si d√≠j lerov√°s√°ra mindenk√©pp sz√ľks√©g van a j√°rmŇĪ lefoglal√°s√°hoz az ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©ig. A foglal√°s √©s a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s k√∂z√∂tti eltelt idŇĎben senki m√°s nem foglalhatja le a platformon ugyanazt az aut√≥t. Az ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©s lez√°r√°s√°t k√∂vetŇĎen a j√°rmŇĪ leker√ľl a platformr√≥l, egyszersmind eltŇĪnik a k√≠n√°latb√≥l is.
Az ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©s megk√∂t√©se ut√°n a foglal√°si d√≠j levon√°sra ker√ľl a teljes v√©tel√°rb√≥l √©s/vagy a l√≠zingd√≠jb√≥l. Ha az ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©re m√©gsem ker√ľl sor, a foglal√°si d√≠jat visszautaljuk a banksz√°ml√°j√°ra.

A jelen √©rdeklŇĎd√©s nem k√∂telezŇĎ √©rv√©nyŇĪ kapcsolatfelv√©teli k√©relem. Amennyiben b√°rmilyen k√©rd√©se mer√ľl fel egy bizonyos j√°rmŇĪvel kapcsolatosan, k√©rd√©s√©t az "√ČrdeklŇĎd√©s most" gomb megnyom√°s√°val k√ľldje el k√∂zvetlen√ľl az illet√©kes m√°rkakereskedŇĎnek. A m√°rkakereskedŇĎ feldolgozza a k√©r√©s√©t, majd a lehetŇĎ leghamarabb megadja √Ėnnek a v√°laszt.

Igen, √Ėn pontosan a k√©pen l√°that√≥ aut√≥t kapja meg.

Ha ki szeretne v√°lasztani egy j√°rmŇĪvet, kattintson a csillag szimb√≥lumra. A j√°rmŇĪ ekkor beker√ľl a kedvencek k√∂z√©. Az elmentett j√°rmŇĪveket megtekint√©s√©hez l√©pjen be My BMW profilj√°ba.

√Ėn a BMW √úgyf√©lkapcsolati K√∂zponton kereszt√ľl veheti fel vel√ľnk a kapcsolatot.


A BMW √úgyf√©lkapcsolati K√∂zpont h√©tfŇĎtŇĎl p√©ntekig reggel 8:00 √©s este 20:00 k√∂z√∂tt h√≠vhat√≥ az al√°bbi telefonsz√°mon:

Telefon: +36 80 990 011

Email: ugyfelszolgalat@bmw.hu

Az illetékes márkakereskedésnél.

K√°resem√©ny eset√©n k√©rj√ľk, l√©pjen kapcsolatba az illet√©kes m√°rkakereskedŇĎvel.

Foglalás & Fizetés

1. Bejelentkezés a My BMW profilba vagy regisztráció

Miután kiválasztott egy modellt, kattintson rá a "Foglalás díjfizetéssel" gombra, jelentkezzen be vagy regisztráljon My BMW profilt

2. Személyes adatok

T√∂ltse ki a szem√©lyes vagy a v√°llalkoz√°s√°ra vonatkoz√≥ adatokat √©s fogadja el azok marketingc√©lokra val√≥ felhaszn√°l√°s√°t

3. Az √Ėn aut√≥ja

A j√°rmŇĪinform√°ci√≥k √©s a sz√°ml√°z√°si c√≠m utols√≥ ellenŇĎrz√©se, valamint az √°ltal√°nos szerzŇĎd√©si felt√©telek elfogad√°sa

4. Fizetés

T√∂ltse ki a fizet√©si adatokat, azut√°n kattintson a "Foglal√°s d√≠jfizet√©ssel" gombra

Igen. Bejelentkez√©s ut√°n √Ėn hozz√°f√©r a foglal√°saihoz, kedvenc j√°rmŇĪveihez √©s szem√©lyes adataihoz.

Kor√°bbi foglal√°s√°nak megtekint√©s√©hez k√©rj√ľk, k√∂vesse az al√°bbi l√©p√©seket:

  1. Login to the MyBMW portal by clicking on Login on the upper left side of the page
  2. Bejelentkezés után korábbi foglalását a "Foglalások" szekcióban tekintheti meg.

Személyes adatait My BMW profiljában, a "Személyes adatok módosítása" szekcióban változtathatja meg.

A sz√°ml√°j√°val kapcsolatos inform√°ci√≥k√©rt k√©rj√ľk, forduljon m√°rkakereskedŇĎj√©hez.

Igen, √Ėn t√∂r√∂lheti foglal√°s√°t. A t√∂rl√©st k√∂vetŇĎen a foglal√°si d√≠jat visszat√©r√≠tj√ľk. Amennyiben t√∂r√∂lni szeretn√© foglal√°s√°t, k√©rj√ľk, egyeztessen az illet√©kes m√°rkakereskedŇĎvel.

Igen. A st√°tusz megtekinthetŇĎ a My BMW profilban, a "Foglal√°sok" szekci√≥ban.

Igen. Amint lefoglalta j√°rmŇĪv√©t, lehetŇĎs√©ge van tesztvezet√©si idŇĎpontot egyeztetni a m√°rkakakereskdŇĎvel.

Az illet√©kes m√°rkakereskedŇĎn√©l.

Igen. A j√°rmŇĪ lefoglal√°s√°√©rt foglal√°si d√≠jat kell fizetnie. A foglal√°si d√≠j pontos √∂sszeg√©t - amely az adott j√°rmŇĪ t√≠pus√°t√≥l √©s egy√©b param√©tereitŇĎl f√ľgg - a m√°rkakereskedŇĎ hat√°rozza meg. A foglal√°skor ler√≥tt √∂sszeget elŇĎlegk√©nt √≠rj√°k j√≥v√° √Ėnnek. Amennyiben a szerzŇĎd√©s m√©gsem j√∂n l√©tre, a foglal√°si d√≠j visszaj√°r √Ėnnek.

A foglal√°si d√≠j pontos √∂sszeg√©t - amely az adott j√°rmŇĪ t√≠pus√°t√≥l √©s egy√©b param√©tereitŇĎl f√ľgg - a m√°rkakereskedŇĎ hat√°rozza meg. A foglal√°skor ler√≥tt √∂sszeget elŇĎlegk√©nt √≠rj√°k j√≥v√° √Ėnnek. Amennyiben a szerzŇĎd√©s m√©gsem j√∂n l√©tre, a foglal√°si d√≠j visszaj√°r √Ėnnek.

A foglal√°si d√≠j jelenleg  csak hitelk√°rty√°val egyenl√≠thetŇĎ ki. 

  • Nincs el√©g fedezet a sz√°ml√°j√°n
  • A sz√°ml√°ja z√°rolva van
  • A k√°rtya √©rv√©nyess√©gi ideje lej√°rt
  • Lej√°rt a fizet√©si hat√°ridŇĎ
  • Az √Ėn sz√°ml√°ja csal√°sgyan√ļs

Nem. Az elŇĎzetes foglal√°s nem k√∂telezi √Ėnt a j√°rmŇĪ megv√°s√°rl√°s√°ra, ugyanakkor a j√°rmŇĪ "blokkolva lesz" eg√©szen az ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©ig. Amennyiben meggondoln√° mag√°t, k√©rj√ľk, a foglal√°s t√∂rl√©s√©nek t√°rgy√°ban halad√©ktalanul vegye fel a kapcsolatot m√°rkakereskedŇĎj√©vel. Amint a m√°rkakereskedŇĎ t√∂rli a foglal√°st, √Ėn visszakapja a foglal√°si d√≠jat.

Igen. K√©rj√ľk, hogy ilyen esetben halad√©ktalanul l√©pjen kapcsolata m√°rkakereskedŇĎj√©vel. Miut√°n a m√°rkakereskedŇĎ t√∂r√∂lte a foglal√°s√°t, √Ėn visszakapja a foglal√°si d√≠jat √©s lefoglalhat mag√°nak egy m√°sik aut√≥t. A j√°rmŇĪcser√©vel kapcsolatos r√©szletek√©rt k√©rj√ľk, forduljon m√°rkakereskedŇĎj√©hez.

Igen. A fizet√©si folyamat lebonyol√≠t√°sakor, a "Szem√©lyes adatok" r√©szben megjel√∂lheti azt, hogy √Ėn mag√°n-, avagy c√©ges v√°s√°rl√≥-e.

Amennyiben t√∂rli a foglal√°st, a foglal√°si d√≠j √∂sszeg√©t ugyanolyan m√≥don √≠rjuk j√≥v√°, ahogyan a befizet√©s t√∂rt√©nt. A t√∂rl√©srŇĎl √Ėn egy megerŇĎs√≠tŇĎ √ľzenetet kap, amint a folyamat lezajlott.

√Ėnnek b√°rmikor jog√°ban √°ll indokl√°s n√©lk√ľl el√°llni a szerzŇĎd√©stŇĎl. Az el√°ll√°si jog √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek √©rdek√©ben k√©rj√ľk, hogy a szerzŇĎd√©stŇĎl val√≥ el√°ll√°si sz√°nd√©k√°t egy√©rtelmŇĪen juttassa tudom√°sunkra. Ezt az lemond√°si nyilatkozat minta ŇĪrlap kit√∂lt√©s√©vel vagy √≠r√°sos, a sz√°nd√©k√°t egy√©rtelmŇĪen kifejezŇĎ nyilatkozattal teheti meg. Ha az ut√≥bbi lehetŇĎs√©get v√°lasztja, k√©rj√ľk, hogy a nyilatkozatot post√°n vagy e-mailben k√ľldje el az illet√©kes m√°rkakereskedŇĎnek/elad√≥nak. A m√°rkakereskedŇĎ nev√©t, c√≠m√©t, tov√°bb√° (ha el√©rhetŇĎ ilyen) e-mail c√≠m√©t a foglal√°skor k√ľldj√ľk el √Ėnnek. Amint a m√°rkakereskedŇĎ megkapja az √Ėn el√°ll√°sr√≥l sz√≥l√≥ nyilatkozat√°t, halad√©ktalanul, e-mailben √©rtes√≠ti a t√∂rl√©s megerŇĎs√≠t√©s√©rŇĎl.

Az el√°ll√°si hat√°ridŇĎ betart√°s√°hoz elegendŇĎ, ha √Ėn az el√°ll√°si hat√°ridŇĎ lej√°rta elŇĎtt elk√ľldi az el√°ll√°si jog gyakorl√°s√°ra vonatkoz√≥ √©rtes√≠t√©s√©t.

Utánkövetés

A m√°rkakereskedŇĎ halad√©ktalanul visszat√©r√≠ti √Ėnnek a foglal√°si d√≠j teljes √∂sszeg√©t, amint megkapta √ĖntŇĎl az elŇĎzetesen sikeresen v√©grehajtott foglal√°s t√∂rl√©s√©t k√©rŇĎ √©rtes√≠t√©st. A visszat√©r√≠t√©s ugyanazon a csatorn√°n megy v√©gbe, mint amelyen az eredeti tranzakci√≥ zajlott, hacsak √Ėn kifejezetten nem rendelkezett m√°sk√©nt. A visszafizet√©s semmilyen plusz d√≠jjal nem j√°r az √Ėn sz√°m√°ra.